Stapp.in

Project in het kort

Type
Smarter Mobility
Opdrachtgever:
Stapp.in B.V.
Website
Projectdoel:
Laagdrempelige mobiliteit mogelijk maken door auto's te delen met behulp van slimme technologie.
Opgeleverd
2015 - Q2
Specificaties

Power: 9-32 VDC
Enclosure: Aluminium
Processor: NXP Cortex-M3
Connectivity: GSM/GPRS
Positioning: GPS/Glonass
App connection: Bluetooth 4.0
Storage: uSD Card (8GB)
Other: g-force sensor, caraudio
Interfaces:

 • OBD-II ECU interface
 • NFC smartcard reader
 • Wireless key interface

Autorijden: your product smarter

Het Barneveldse autobedrijf Brandsen bedacht in 2014 het flexibele mobiliteitsconcept Stapp.in. Hun visie was duidelijk. Wie gaat er nou geld voor een verzekering of wegenbelasting betalen als de auto de meeste tijd stilstaat? Best logisch. Met Stapp.in staat er bij jou in de straat een Stapp.in-auto gereed, waar je zo in kunt gaan rijden. Even aanmelden via de speciale app en je kunt de weg op. De auto open en sluit je met dezelfde intuïtieve app. Grote voordeel: je betaalt alleen de kosten voor het gebruik van de auto en niet voor het bezit ervan. Flexibel én voordelig.

Het klinkt allemaal heel eenvoudig. Dat is het ook wel, zolang je niet te lang stil blijft staan bij de techniek. Gepro ontwikkelde voor dit concept namelijk de Stapp.in-box. Een slim kastje, zeg maar, een 'black-box'. Dankzij intelligente verbindingen zoals CAN, GPRS, GSM, NFC, OBD-ll en Bluetooth weet Stapp.in precies waar de auto rijdt, hoeveel brandstof er nog in de tank zit en nog veel meer.

"De vraag was complex en uitdagend. Gepro heeft onze verwachtingen overtroffen. Wij zijn nu écht uniek!"

Reinald Bronkhorst
Stapp.in

Stapp.in
 • Stapp.in-Box

  Stapp.in-Box

  Gepro ontwikkelde de hard- als software voor de Stapp.in-Box. Een slim kastje waarmee een gewone auto in no-time wordt omgetoverd tot een deelauto. Bluetooth, OBD-II, sleutel vervanger etc.

 • Overzichtelijke beheerportal

  Overzichtelijke beheerportal

  Via een online beheerportal kan Stapp.in op afstand gegevens van de auto uitlezen. De webportal en de iOs en Android App's zijn ontwikkeld door iOnline B.V.

  Zie ook: iOnline B.V

 • Intuïtieve app

  Intuïtieve app

  De app werkt feilloos samen met de Stapp.in-Box via Bluetooth. Deelautogebruikers reserveren, openen en sluiten de Up eenvoudig met hun smartphone. Gepro en iOnline ontwikkelden hiervoor een veilige Bluetooth connectie.

  Zie ook: iOnline B.V

 • RFID cardreader

  RFID cardreader

Gemak boven alles

Gemak voor de klant voerde in dit project de boventoon. Zonder een gemakkelijke interface zouden gebruikers snel afhaken. Daarom is er gekozen voor twee toegangsmogelijkheden voor de auto's: via de Stapp.in-app (Bluetooth 4.0) of via een Stapp.in-smartcard (RFID/NFC). Dankzij deze slimme oplossingen kunnen mensen zowel mét als zonder smartphone eenvoudig instappen.

_mmr4438.jpg

Voorkomen is beter dan...

Een kritieke motorstoring, daar zit niemand op te wachten. Dankzij de Stapp.in-Box wordt het motormanagement realtime uitgelezen. Via de overzichtelijke beheerportal kan er op tijd worden ingegrepen. Zo zorgt de Stapp.in-box ook voor een duurzaam en storingsvrij wagenpark.

_mmr4448-bewerkt.jpg

Always in control

De belangrijkste vraag bij autodelen is: wie is er verantwoordelijk voor de staat van het voeruig? Hoe houdt je als eigenaar de controle, zonder dat je continu langs alle voertuigen moet rijden? Via mobiel internet (2G/3G) staan alle voertuigen in verbinding met het internet. Stapp.in kan via zijn beheerportal zien in welke conditie de auto’s verkeren, of er storingen zijn, hoeveel brandstof er in de tank zit en waar de auto zich op dit moment bevindt.

imac_logo-ontwerp.jpg
_mmr2054.jpg