Airfiltercleaner

Project in het kort

Type
Smart Equipment
Opdrachtgever
DAKRA B.V.
Projectdoel
Het ontwikkelen van elektronica voor het bediening van de airfiltercleaner en de aansturing van de belangrijke onderdelen zoals de motor, pomp en vergrendeling
Opgeleverd
2014

Glansrijk de wereld in

Het schoonmaken van het luchtfilter in de motor is misschien wel de meest tijdrovende klus. Dat moest sneller en makkelijker kunnen. Goedkoper ook. In opdracht van Airfiltercleaner.com hebben wij een bijzonder stuk gereedschap ontwikkeld. 

Hoe werkt het?
De bestuurder haalt het vieze filter uit de motor en plaatst deze in de trommel. Vervolgens kiest hij een volledig geautomatiseerd was- of droogprogramma en geeft een led-display weer hoelang het apparaat nog bezig is. Na afloop valt de veiligheidsvergrendeling af en is trommel weer toegankelijk. Eenvoudig en zeer doeltreffend. En dankzij intelligente oplossingen gaat de Airfiltercleaner jarenlang mee. Het heeft alle duurtesten glansrijk doorstaan. Prachtig toch?

"Al mijn klanten zijn zeer tevreden. De machines werken zonder problemen. De techniek van Gepro is helemaal top!"

Dave Kraai
DAKRA B.V.

DAKRA B.V.
arndnl_hr_abf8614.jpg

Geen omkijken meer naar

De trommel wordt aangedreven door een industriële asynchroon elektromotor. Deze heeft geen koolborstels. Hij is vonkvrij in verband met brandbare dampen en uiteraard onderhoudsvrij. De elektrische besturing, dekselsluiting en motoren en hebben alle duurtesten glansrijk doorstaan. Een pomp zuigt de gefilterde reinigingsvloeistof aan en spuit hiermee de filters schoon. Het sproeisysteem is eenvoudig zonder gereedschap te verwijderen en schoon te maken.

Doeltreffende eenvoud, mooi.

Het grote geheim zit hem volgens ons in de bedieningsinterface. Dat bewijst maar eens hoe doeltreffend eenvoud kan zijn. Met slechts vier druktoetsen is de airfiltercleaner te bedienen. Je hebt dan de keuze uit meerdere was- of droogprogramma's. Deze programma's zijn al voorgeprogrammeerd in de microprocessor en worden volledig automatisch uitgevoerd. Op een LED display is te zien hoe lang de machine nog bezig is. Na afloop valt de veiligheidsvergrendeling af en is trommel weer toegankelijk.

arndnl_hr_abf8600.jpg
arndnl_hr_abf8464-vierkant.jpg