Accucharger

Project in het kort

Type
Smarter Equipment
Opdrachtgever
Hoeflon Compactkranen BV
Website
Doel van het project
De orginele inkoop (PLC) besturing vervangen door dedicated besturingselektronica om de complexe eisen en wensen mogelijk te maken.
Ontwikkelde producten:
Besturingscontroller, IO-expanders, RF-Remotecontrol en acculader.
Gerealiseerd
Q2-2013 t/m Q4-2014

Hoeflon Compactkranen BV ontwikkelt, produceert en verkoopt minihijskranen. Deze maken verticaal transport mogelijk op plaatsen die normaal gesproken onbereikbaar zijn. Handig. Een Hoeflon-kraan is radiografisch heel minutieus bestuurbaar, dankzij de besturingselektronia en slimme firmware die Gepro ontwikkelde en optimaliseerde. 

En als je dan toch bezig bent met kranen slimmer maken... Dan maak je dat besturingssysteem ook modulair schaalbaar en maak je gebruik van een flexibel CAN-bus (CANopen protocol) netwerk. Met andere woorden: per kraan kan de klant in samenspraak met Hoeflon bepalen welke functionaliteit door de besturingscontroller wordt ondersteund. Maatwerk dus.


 
 • Remote controller

  Remote controller

  Voor het nauwkeurig bedienen van de hijskraan is een (draadloze) afstandsbediening gemaakt. Robuust en met een altijd (zelfs bij zonlicht) afleesbaar color TFT-display. Hierop is de de status van compactkraan en de lastmoment-belasting realtime en overzichtelijk af te lezen.

 • IO-Expander

  IO-Expander

  Hiermee sturen we de hydraulische functies aan en lezen we de sensoren uit die op de machine zitten. Meer kraanfuncties betekent meer IO-expanders, iets wat eenvoudig mogelijk is dankzij de CANopen bus.

 • Acculader

  Acculader

  De accu’s voor de besturingscontroller laden eenvoudig op met deze acculader! Door de ingebouwde LED's en sensoren heeft de machinist altijd inzicht in het laadproces en heeft hij altijd een volle accu.

 • Crane configurator

  Crane configurator

  Om het programmeren en afstellen van alle type kranen en mogelijke varianten te vereenvoudigen is de Hoeflon Craneconfigurator ontwikkeld. Met dit Windows PC programma is het mogelijk om via USB de minihijskraan van nieuwe firmware en parameters te voorzien.