Oplossingen

Internet-of-Things en sensoren

Internet of Things (IoT) is de volgende stap in hoe technologie ons helpt om efficiënter, duurzamer en veiliger te ondernemen. Bedrijfsprocessen worden slimmer, storingen kunnen worden voorkomen en door meer te meten doen we nieuwe inzichten op.  

Met IoT bedoelen we de evolutie om alledaagse producten of machines te voorzien van een internet verbinding zodat deze op afstand te monitoren en aan te sturen zijn om zo nog betere bussinesmodellen te kunnen ontwikkelen.

Wij ontwikkelen dagelijks IoT toepassingen gebaseerd op o.a. de volgende netwerk technologieën:

  • LoRaWAN (o.a. KPN / TTN netwerk)
  • NB-IoT (T-Mobile netwerk)
  • 2G/3G/4G (Tele2 IoT netwerk)
  • Sigfox 
  • Globalstar Satellite communication

Voor iedere toepassing is er een geschikt netwerk. Onze specialisten kennen de verschillen en adviseren u graag bij het maken van een keuze voor een bepaalde technologie.

Gepro koppelt nieuwe en bestaande apparatuur aan elkaar én aan het internet.

Monitoring en dashboards

Data verzamelen met sensoren en het Internet-of-Things vinden wij niet zo spannend meer. Wat je uiteindelijk met die Big Data gaat doen des te meer! Wij zorgen ervoor dat uw product de juiste data genereerd. Informatie die er voor uw bussines toe doet, gepresenteerd op de manier zoals u dat wilt.

Met ons IoT platform en maatwerk apps en dashboards maken wij precies inzichtelijk wat u wilt weten. Bijvoorbeeld een PDF rapportage van iedere rit van vrachtwagens met bederfelijke lading. Of het op afstand monitoren van opslagtanks in de Botlek. Wij laten u graag kennis maken met werkende applicaties zien die wij reeds hebben ontwikkeld.

portal_stappin.png

Firmware updaten op afstand

In ieder proces moeten zaken ingesteld worden of afgeregeld worden. Ook komt het voor dat er sofware updates moeten worden uitgerold. Dat kan een hele klus zijn!

Stel u maakt machines die over de gehele wereld gebruikt worden. Dan wilt u ongetwijfeld weten hoe uw klanten er mee omgaan en indien nodig kunnen ingrijpen. Dat begrijpen wij. Daarom hebben wij oplossingen ontwikkeld waarmee u op afstand uw product veilig kunt uitlezen, bijsturen en indien nodig van nieuwe software kunt voorzien. Waar ook ter wereld, zelfs in een dealer- of servicenetwerk.

Gepro is dé specialist in het toepassen van moderne technologie in jouw product.

Draadloze communicatie

Ook voor draadloze communicatie technologie bent u bij Gepro aan het juiste adres. Van slimme draadloze sensoren tot de remote control voor mobiele toepassingen zoals hijskranen. 

We ontwikkelen toepassingen voor de diverse in de markt verkrijgbare communicatie technologiën en zorgen dat de informatie feilloos wordt overgedragen. Dit kan met zowel proprietary protocollen of door de ontwikkeling van een custom made protocol. 

Naast point-to-point verbindingen kunnen wij u ook adviseren over mesh-netwerken of communicatie met smartphones via bijvoorbeeld Bluetooth of Near Field Communication (NFC).

gepro-afstandsbediening.jpg

Industriële communicatie netwerken

In complexe samenstellingen zoals mobiele machines, voertuigen of industriële installaties worden veel sensoren en actuatoren toegepast. Al deze appartuur moet correct met elkaar communiceren zodat alle data op de juiste manier verwerkt kan worden. 

Voor dergelijke toepassingen maken veelvuldig wij gebruik van industriële veldbus netwerken zoals CAN-bus (CANOpen), RS-232, RS-485 (Mod-bus), EtherCAT, ISO-bus, K-line, Flexray, OBD-II etc. 

Door het toepassen van industriestandaarden communiceren onze printplaten zonder problemen met bestaande apparatuur en systemen.

Met Gepro investeert u in de toekomst en benut u unieke mogelijkheden!

Black-Box datarecorder

Een veelgevraagde functionaliteit is de Black-Box datarecorder. Regelmatig ontwikkelen wij applicaties waarbij het handig is om cruciale (sensor) data te bewaren voor analyse doeleinden. Denk hierbij aan toegangscontrole, procesmonitoring of de registratie van risicovolle bewegingen van een mobiele machine.

Ook ten behoeve van periodieke onderhoud intervallen of monitoring van slijtagegevoelige onderdelen kan het interessant zijn om te kunnen zien wat er exact gebeurd is. De verwerking en analyse van de gegenereerde data vindt plaats in de cloud server of in een Excel spreadsheet.

Hoe kunnen wij u van dienst zijn met slimme oplossingen?