Concepten

Initiatie fase

De initiatiefase is het begin van het project. In deze fase wordt een idee voor een project nader onderzocht en uitgewerkt. Doel van deze fase is te onderzoeken of het project wel haalbaar is. Verder wordt er gekeken wie het project zou kunnen uitvoeren, welke partij(en) betrokken zouden moeten zijn bij het project en of er voldoende draagvlak is voor het project (bij betrokkenen).

De (beoogde) projectleider maakt in deze fase een projectvoorstel waarin hij bovenstaande zaken beschrijft. Een businessplan of subsidieverzoeken zijn voorbeelden van dergelijke projectvoorstellen. Diegenen die het project sponsoren zullen het projectvoorstel beoordelen en bij goedkeuring de financiering verzorgen. Vanaf die goedkeuring is het project officieel gestart.

De vragen die beantwoord moeten worden in de initiatiefase zijn:

Waarom dit project?
Is het project haalbaar?
Wie zijn eventuele partners in dit project
Wat moet het resultaat zijn?
Waar liggen de grenzen van het project (wat hoort er niet meer bij het project?
Een belangrijke kwaliteit van een projectleider is dat hij goed ‘nee’ kan zeggen. Als mensen eenmaal enthousiast worden voor een project heeft dat de neiging steeds groter te worden. ‘Als we nu toch bezig zijn, dan kunnen we net zo goed er ook voor zorgen dat…’, is dan de gedachtegang. Een project waarbij men steeds meer wil en dat zich steeds uitbreidt, zal vrijwel zeker uit de planning lopen en waarschijnlijk nooit het doel bereiken.

In de initiatiefase gaan de projectpartners een (tijdelijke) relatie met elkaar aan. Om te voorkomen dat er verkeerde verwachtingen over de resultaten van een project ontstaan is het verstandig om expliciet af te spreken wat voor een soort project er gestart wordt:

Let op, hier gaan we de diepte in. Hoe ingewikkelder jouw vraagstuk is, hoe leuker wij het vinden. Een exact stappenplan is daarom ook moeilijk op te stellen, want geen project is hetzelfde. Wij werken in fases. Het schept een helder beeld van onze aanpak. Zo weten onze klanten én onze techneuten precies waar zij aan toe zijn. Wel zo makkelijk.  

Your product smarter
In de eerste gesprekken ontdekken we je specifieke eisen en wensen. Jij vertelt ons welk doel je wilt bereiken. We willen alles weten over je doelgroep, visie en het idee. De vraag is: welke kant wil je op? Samen bouwen we aan een geschikte oplossing. Eentje die echt van waarde is voor jouw onderneming. 

Van concept tot productie
Wij realiseren oplossingen. Oplossingen die bestaan uit revolutionaire printplaten en doordachte software. Een vertaling van jouw concept naar een technisch ontwerp. Daar maken we vervolgens een prototype van, dat wij na goedkeuring gaan produceren. Dat doen we zelf. Met een beetje hulp van ons uitgebreide netwerk van product designers, web/app developers en assemblagebedrijven.

Zo zetten we samen een nieuwe norm. Elke keer opnieuw.